Народний синоптик Леонід Горбань дав докладний прогноз на жовтень OBOZREVATEL, передає сайт Хрещатик.News.

Так, за його словами, майже увесь жовтень в Україні збережеться тепла погода, значне похолодання очікується лише на останньому тижні місяця.

“На півдні дощі, що почалися 29-30 вересня, триватимуть і 1-2 жовтня. Також в цьому регіоні опади очікуються 8-10 жовтня, а потім ще в 16-18 і 27-28 числах місяця. 1-4 жовтня температура повітря складе 19-22 градуси вище нуля, 6-7 числа трохи знизиться – до 16-17 градусів – і в таких межах протримається до 17-18 жовтня”, – сказав синоптик.

За словами Горбаня, перша половина місяця буде теплою в центральній та південній частині України, а після 19 жовтня опуститься до 12-13 градусів.

“Починаючи з 8 жовтня, температура повітря в центрі буде триматися в межах 16-17 градусів вище нуля, а в 20-х числах трохи опуститься – до 12-13 градусів. У останні 3-4 дні жовтня температура складе 8-9 градусів тепла. Дощі в цьому регіоні очікуються приблизно в ті ж дати, що і на півдні, але зі зрушенням в один-два дні”, – сказав Горбань.

На сході країни пройде набагато менше дощів, опади очікуються лише на початку і наприкінці жовтня.

Колега Горбаня, директор Укгргідрометцентру Микола Кульбіда, додав, що у першій половині жовтня значного похолодання в Україні не очікується.

Нагадаємо,   у найближчі години на Україну насувається буря – синоптики попередили про небезпеку

Читайте також:

Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем: Кравчук – Гризлову

Є важливий секрет: комунальники пояснили, для чого поливали дерева у дощ

У жовтні 2020 у українців буде додатковий вихідний день