В режимі відеоконференції відбулось чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) за участю делегацій України, Російської Федерації та за модераторства ОБСЄ. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Обговорення процедурних питань тривало близько чотирьох годин, що, однак, не дозволило одразу перейти до розгляду питань порядку денного засідання.

Повідомляється, що Леонід Кравчук – глава делегації України в ТКГ – ще на початку засідання закликав уповноваженого представника РФ Бориса Гризлова не блокувати переговори:

«Не блокувати переговорний процес і зосередитися на питаннях, у вирішенні яких зацікавлені громадяни України».

Він додав, що «сторони мають працювати над реалізацією рішень глав держав Нормандського формату, досягнутих під час Паризького саміту, наближаючи мир, якого так прагнуть люди».

Кравчук також закликав не створювати «каменів спотикання», а «рухатися вперед, зосередившись на посиленні режиму припинення вогню, звільненні утримуваних сторонами осіб, розв’язанні проблем, у вирішенні яких зацікавлені прості люди».

«Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем. Україна – незалежна держава, яка не дозволить диктувати їй будь-які умови!», – звернувся Леонід Кравчук до Бориса Гризлова.

Нагадаємо, вчора, 30 вересня, Вітольда Фокіна вивели зі складу делегації України в ТКГ

Читайте також:

На Луганщині вночі знов спалахнули масштабні пожежі, людей масово евакуюють, є загиблі (відео)

3D-композиції заввишки 3,5 метри: в Києві відкривається виставка хризантем Світ солодощів

Жовтень розпочнеться значним похолоданням та дощами