Відповідний документ підписав сьогодні Володимир Зеленський. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

«Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та увільнений від виконання обов’язків першого заступника глави делегації.

Для Президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо. Президент констатував, що Вітольд Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави», – йдеться в повідомленні.

В Офісі Президента зазначили, що представники держави повинні дотримуватись позицій держави та інтересів українського народу, а не бути використаними для втілення особисті амбіції.

В заяві підкреслюється, що Україна чітко розуміє , що тимчасово окуповані території знаходяться під контролем РФ – саме на цьому продовжуватиметься робота української делегації в ТКГ.

«Представляти державу на будь-якому рівні – це не шанс для особистих поглядів та амбіцій, це – безумовний обов’язок втілювати в життя позицію держави та інтереси українського народу.

Робота української делегації в Тристоронній контактній групі продовжиться на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України. Головною метою нашої делегації, як і всієї держави, є повернення виключно на українських умовах усіх тимчасово окупованих територій, наших людей, а також встановлення довготривалого миру.

Підкреслюємо, що не можна просто назвати миром умови тимчасової окупації частини нашої території, заплющивши очі на існування окупаційних структур та повну відсутність безпеки на цій території. Потрібно вивести з України всі незаконні збройні формування, їхню військову техніку, провести повну деокупацію та повернути Україні контроль над частиною кордону з Росією. Тільки це може бути шляхом до справжнього миру», – йдеться в повідомленні.

Зранку 30 вересня на сайті Офісу Президента наголосили, що заяви Вітольда Фокіна категорично розходяться з офіційними позиціями держави.

«Неприємно вражені особистими оцінками та коментарями, які дав перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін у Верховній Раді України на засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Аваков назвав Фокіна махровим ідіотом та мерзотником

Читайте також:

Свято 30 вересня: що обов`язково треба зробити у бабські іменини

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Макарів, що сильно постраждав від російської агресії продовжує відновлюватись - відбудовують п'ятиповерхівку

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

30 вересня – Віри, Надії, Любові та Софії: красиві привітання з Днем Ангела

Жовтень розпочнеться значним похолоданням та дощами