У Києві кур’єри доставки Bolt Food розпочали страйк на знак незгоди зі змінами умов праці. Про це вони повідомили на своєму Телеграм-каналі та на сторінці ГО “Трудові Ініціативи” у facebook.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

У ході страйку кур’єри щодня після 14:00 будуть вимикати додаток платформи, щоб компанія не могла виконувати свої функції через брак робочих рук.

На знак підтримки страйку кур’єри вішають на свої рюкзаки наліпки. А для поширення ідеї страйку, розгнівані кур`єри розклеюють постери на місцях скупчення кур’єрів із закликом долучатися до страйку.

Також, по Києву почали з’являтися графіті із закликом до страйку кур’єрів.

“Страйк почався після зниження виплат майже на 50%. Витрати на транспорт ті ж самі, ризики ті ж самі, а грошей вдвічі менше. Це нас обурило!”, – пояснює кур’єр Артем.

Він пояснює, що робота кур’єрів складна і небезпечна.

“Постійно чуєш про товаришів, які потрапили у дтп, лікуються, мали операцію і т.д. За 7 днів роботи по 8-10 годин кур’єр проїздить більше 1000 км по міському трафіку. Кожен день ями, постійно є потреба ремонтуватись, заміняти якісь деталі.

Якщо постраждаєш сам – має бути певна подушка, аби не лишитись голодним хоча б на час лікування. А зараз ти працюєш фактично “на сьогодні”. Доходи вже не покривають ризиків”, – наголошує Артем.

Кур’єри вимагають:

визначення нижнього порогу заробітку за замовлення (коефіцієнт);
повернути градацію преміювання (бонуси);
підняти питання якісного страхування здоров’я і реєстрації транспорту.