17 грудня 2019 року депутати прийняли Закон «Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України» з пропозиціями Президента України.

У доопрацьованому Законі змінена його назва на «Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху» та вилучені норми, що суперечать законодавству та порушують принцип рівності громадських організацій. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Зазначається, що доопрацьований Закон стосується як пластових, так і скаутських громадських об’єднань. Питання визнання історичного внеску Пласту відображено у преамбулі.

Доопрацьований Закон «Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху» передбачає:

  • розробку органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування державних та місцевих програм стосовно дітей та молоді з урахуванням пропозицій пластових, скаутських громадських об’єднань, а також можливість залучення пластових, скаутських громадських об’єднань (за їх згодою) до реалізації державних та місцевих програм;
  • органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування надають матеріальну, фінансову, інформаційну, консультаційну підтримку діяльності пластових, скаутських громадських об’єднань. При затвердженні державного та місцевих бюджетів можуть передбачатися видатки на підтримку програм, проектів, спрямованих на досягнення пластової, скаутської освітньої (навчальної) програми;
  • центральні органи виконавчої влади сприяють розвитку пластового, скаутського руху за межами України та створенню і функціонуванню за межами України інфраструктури пластового, скаутського руху, в якій освіта та виховання здійснюються українською мовою або вивчається українська мова.

Також, сьогодні під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради члени національної скаутської організації Пласт привітали народних депутатів з прийдешніми різдвяними святами та передали народним обранцям Вифлеємський вогонь миру.

«Адже Вифлеємський вогонь миру – це світло народження Ісуса Христа, яким ми ділимося з тими, хто святкує Різдво Христове поза домом», – звернувся до депутатів Голова Київського Пласту Іван Брацюнь з трибуни Верховної Ради.

Голова Київського Пласту нагадав, що «ця ініціатива зародилася у 1988 році Австрійською телерадіокомпанією як благодійна акція. Її підхопили скаути Відня, а також всі інші, і згодом вона поширилася по світу. З тих пір Вифлеємський вогонь миру як світло тепла, злагоди та сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи людей у переддень Різдва Христового».

«Сьогодні цей Вогонь об’єднує не тільки Україну, а й українців всього світу: від донецький териконів до львівських Карпат, до Австралії, США та Канади. Вогонь, який об’єднує нас у найскладніші часи війни і миру, і нагадує, що єдність є нашою силою, бо саме ця єдність допомогла нам зупинити російську агресію і допомагає рухати і розвивати нашу країну у часи щоденних викликів.

І коли сядемо за стіл в передріздвяний вечір, хотілося б також згадати усіх тих, хто віддав життя за цей вогонь миру. А пластунів таких більше 500 за 100 років. Нехай цей вогонь стане нашим світлом, яке допоможе рухатися найскладнішими дорогами» – розповів Іван Брацюнь.

 

 

Нагадаємо, До Києва привезли Вифлеємський вогонь миру

Популярні новини зараз

У Києві створено робочу групу, що займатиметься звільненням цивільних заручників з полону рф

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

На Київщині вела роботу наша ППО - КОВА

Показати ще

Читайте також: 

Зеленський пояснив, чому він ветував закон про “Пласт”

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про судову реформу: що змінюється