На пленарному засіданні 16 жовтня 2019 року Верховна Рада України у другому читанні ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування”. За таке рішення віддали голоси 236 депутатів. Про це повідомляється на офіційному веб-порталі Верховної Ради.

“Сьогодні ми можемо розпочати найважливішу для українців реформу — судову. Законопроєкт №1008 передбачає внесення змін до окремих законів України щодо діяльності органів суддівського самоврядування. Цей законопроєкт був поданий до Верховної Ради Президентом Володимиром Зеленським”, – пояснив заступник голови Комітету з питань правової політики Валерій Божик, презентуючи підготовлений до другого читання законопроєкт.

Ухвалений закон передбачає внесення змін до законів “Про судоустрій і статус суддів”, “Про очищення влади” та “Про Вищу раду правосуддя”. Повідомляє «Укрінформ».

Закон передбачає новий порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів, створення Вищою радою правосуддя комісії з питань доброчесності та етики, вносяться суттєві зміни до законів “Про судоустрій і статус суддів” та “Про Вищу раду правосуддя” щодо суддівської винагороди.

Як повідомляв портал “Хрещатик.news”, Путін звинуватив Зеленського в неспроможності забезпечити розведення військ.

Читайте також:

Путін звинуватив Зеленського в неспроможності забезпечити розведення військ

Розслідування Іловайської трагедії: Прокуратура вилучить документи з Офісу президента