Збройні сили України ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма, щоби відвернути російські війська від наступальних операцій у напрямку Слов’янська та порушити російські шляхи постачання.

Про це, фк повідомляє «Незалежне телевізійне агентство», сказано у звіті американського Інституту вивчення війни. Українські та російські джерела все частіше повідомляють про можливий контрнаступ українських військ на Ізюм із південно-східної околиці Харкова.

«Ці українські операції, ймовірно, спрямовані на те, щоби відвернути російські війська від наступальних операцій у напрямку Слов’янська та порушити російські шляхи постачання», – сказано в повідомленні.

17-го червня російські війська безуспішно намагалися просунутися на північ від Слов’янська та на південний схід від Ізюма.

«Генштаб ЗСУ повідомив, що російським військам не вдалося захопити Богородичне (приблизно 25 км на південний схід від Ізюма), і вони відійшли на раніше зайняті позиції. Російські війська також провели безуспішні бойові розвідувальні операції у районі Краснопілля, розташованого вздовж траси Е40 на Слов’янськ», – розповіли в Інституті вивчення війни.

Збройні сили України продовжили контрнаступ на південний захід від Ізюма та витіснили російські війська з Дмитрівки.

В інституті також повідомили, що на Донбасі 17-го червня російські війська продовжували безуспішні наземні атаки на Сєвєродонецьк і його південно-східну околицю.

Російська армія також намагалася перерізати українські шляхи сполучення з Лисичанськом як із півночі у бік Слов’янська, так і з півдня у районі Бахмута.

За словами аналітиків, українські війська й авіація продовжували завдавати ударів по російській логістиці й укріпленнях в окупованих населених пунктах уздовж південної осі. При цьому, як зазначається, локальні бої тривають.

«Російські війська продовжували перегрупування та перекидання особового складу в межах Запорізької області для утримання оборонних позицій вздовж лінії фронту», – сказано у звіті.