Київ не припиняв роботу з розірвання двосторонніх договорів з Росією.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України у відповідь на запит Радіо Свобода.

Так Міністерство прокоментувало інформацію російського видання “Коммерсант” про зупинення процесу денонсації таких договорів. За даними МЗС, така ж робота ведеться і в напрямку відносин України зі СНД.

“Робота по глибокій інвентаризації та приведення договірно-правової бази з Росією і СНД у відповідність з національними інтересами України не припинялася”, – йдеться у відповіді.

Тривалість процесу перегляду бази домовленостей Києва з Москвою і СНД пояснюють певними факторами.

“Є необхідність дотримання всіх процедур, передбачених цими угодами для їх припинення, і процес формування органів державної влади після президентських і парламентських виборів в Україні”.

“Після завершення процесу формування нового керівництва всіх причетних державних установ, інвентаризацію договірно-правової бази з Російською Федерацією та СНД і припинення дії тих угод, які більше не відповідають інтересам України, робота буде продовжена”, – стверджують в МЗС.

Договір про дружбу між Росією і Україною призупинив дію 1 квітня 2019 року.

11 вересня 2019 російське видання “Комерсант” розповсюдило інформацію, що Київ призупинив процедуру розірвання двосторонніх угод з Москвою. Окремі співрозмовники припускали, що це пов’язано зі зміною влади в Україні.