20 та 21 листопада у мистецькому просторі АКТ відбудеться Performance November — київський міжнародний фестиваль мистецтва перформанс. Тема цьогорічного фестивалю: «Я (не) знаю».

Про це пише «Вечірній Київ».

Впродовж двох днів 20-21 листопада художниці та художники з різних міст України досліджуватимуть тему кордонів. Де пролягає межа між перформансом і театром, приватним і публічним, побутовим і піднесеним? Чи є ця межа ілюзорною, або ми можемо чітко відслідкувати та осягнути її? Можливо, ми самі собі чужі, відсторонені від себе, подрібнені на тисячі уламків, що вже не можуть з’єднатись у дзеркально правильне відображення.

Де пролягає межа між перформансом і театром, приватним і публічним, побутовим і піднесеним? Чи є ця межа ілюзорною, або ми можемо чітко відслідкувати та осягнути її?

Серед учасників фестивалю: Тетяна Корнєєва, Олексій Зайцев, Вінчензо Фіоре Маррезе, Ірина Харламова, Дарина Гладун, Антоніна Романова, Катерина Мамчур, Марина Габа та Андрій Ґелитович.

Кураторка: Тетяна Корнєєва — Співзасновниця Live Art Lab — незалежної групи перформерів з Києва. У своїх роботах вона досліджує тему ідентичності та часу/спогадів, відповідно до особистого досвіду, розвиває концепцію performative architecture. Під час фестивалю Тетяна зробить перформанс «the sea is restless», присвячений дослідженню власної тілесності. Художниця задає собі питання — де я починаюся та де закінчуюся, яке місце у дослідженні себе займає ілюзорний інший. Під час перформансу мисткиня делегуватиме публіці владу ока та погляду, даючи можливість грати різні ролі, бути і спостерігачем, і спостереженим.