Мажоритарники від “Слуги народу” виграли лише один округ на Луганщині через купівлю голосів за цукор і гречку з боку “Опозиційної платформи За життя”.

Про це заявив головний штабіст партії Олександр Корнієнко в інтерв’ю LB.ua.

“На кількох округах у східній Україні були складні історії з їхніми (партії “Опозиційна платформа За життя” Gazeta.ua) кандидатами. Вони вели доволі агресивну кампанію, спиралися на адмінресурс, на адміністрації заводів. Нашим кандидатам не директорам виробництв було важче з цим боротися. У Луганській області спрацювала класична історія з купівлею голосів, цукром і так далі”, сказав Корнієнко.

На його думку, на Луганщині працює “стала мережа”.

“Якщо подивитися на області, де виграли мажоритарники-самовисуванці, то це переважно аграрні регіони Хмельницька, Чернігівська, Одеська області, Волинь. Це сільські райони, де рівень проникнення соціальних мереж не такий високий, щоб давати опір таким методам, і правоохоронна система часто афілійована з місцевими феодалами”, зазначив головний штабіст.

Перемогу мажоритарників на округах з “серйозними конкурентами” Корнієнко вважає заслугою медіа та блогерів Олександра Дубінського та Ольги Василевської.

У Луганській області від партії “Слуга народу” виграв один кандидат за мажоритарним округом, також по одному кандидату виграли від “Опозиційної платформи За життя” і “Опозиційного блоку”. Ще ти округи виграли самовисуванці.