«Київзеленбуд» пообіцяв більше не створювати рослинні скульптури в Києві, поки триває війна.

Ідеться про тематичні скульптури на кшталт квітника зі Шреком у Соломʼянському районі, які часто критикували містяни. У «Київзеленбуді» пояснили, що такі скульптури не на часі, а також потребують більше зусиль і коштів, ніж облаштування клумб.

Як повідомляє The Village, про це  заявив гендиректор комунальної організації Олексій Король в інтервʼю Bird in Flight.

Гендиректор «Київзеленбуду» Олексій Король також визнав, що скульптури не виправдали очікувань. За його словами, ті скульптури, що до вподоби містянам, підтримуватимуть. Але ті, що на думку дизайнерів «Київзеленбуду» вийшли погано, з часом приберуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві будуть користуватись єдиними правилами з обрізки дерев

Квіти на клумбах поступово замінюватимуть багаторічними рослинами, адже вони вимагають менше догляду. «Ми зазвичай намагаємося вистригти з кущика фігуру, натомість у Європі до озеленення ставляться не так прискіпливо: росте кущик неправильної форми – хай росте. Київ до цього йде», – каже головна ландшафтна дизайнерка «Київзеленбуду» Марія Вольська.

Конструкцію «Шрека» створили у 2020 році. Відвідувачі виставки квітів на Співочому полі визнали її найкращою, відзначили в КП УЗН Соломʼянського району. Квітник встановили на вулиці Мартиросяна в липні 2022 року. Раніше на його місці був фонтан.

Раніше ми повідомляли про те, що у Києві камера зафіксувала жінку, яка вночі викопала квіти біля книгарні.