Київською місцевою прокуратурою № 10 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього головного бухгалтера Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури за фактом привласнення майна та службового підроблення документів, передає сайт Хрещатик.news із посиланням на повідомлення прокуратури Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовець протягом 2017-2020 років, зловживаючи своїм становищем, розробила схему привласнення коштів, що сплачувались студентами академії за навчання. Отримавши від студентів плату за освітні послуги, головний бухгалтер частину грошей вносила в касу, а решту коштів привласнювала та розпоряджалася ними на власний розсуд. У такий спосіб вона привласнила понад 1,6 млн грн, заподіявши збитки Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури. Загалом під час слідства установлено понад 40 епізодів її протиправних дій.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що у Києві припинили діяльність потужного конвертцентру. Також СБУ виявила масштабне привласнення коштів під час озеленення Дніпра.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У організатора та виконавців схеми провели обшуки: розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту

Суд повернув державі землі в акваторії Канівського водосховища