У Києві планують включити опалення в житлових будинках вже з 23 жовтня, але меншканці багатоповерхівок мають можливість підключитися до чи після початку опалювального сезону.

Про це і інтерв’ю ZN.UA розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє Depo.Київ.

За його словами, підключати об’єкти соціальної інфраструктури будуть за заявками, оскільки різні заклади мають різні рівні оснащеності.

“Зокрема, вже майже 700 закладів освіти термомодернізовані. Вони не потребують додаткового тепла за такої погоди і можуть зберігати тепло і кошти. Інші ж заклади можуть подавати заявки і підключатися”, – сказав чиновник.

Пантелеєв зазначив, що мешканці багатоквартирних будинків можуть подавати заявку на підключення до тепла раніше. Вони ж можуть включати опалення пізніше, після старту загального опалювального сезону.

“У випадку з ОСББ і житлово-будівельними кооперативами це простіше, — вони можуть самі вибирати, включатися чи не включатися. Там є керівник, який разом із мешканцями прийматиме відповідне рішення. Чому? Тому що є дуже багато термомодернізованих будинків, є нові будинки, в яких зараз абсолютно комфортно. А в будинках, де не створено ОСББ, також можуть зібрати підписи і надати листа нам, і ми теж їх не будемо включати, якщо вони не хочуть”, – сказав він.

Однією з причин такої “гнучкості” щодо підключення до опалення чиновник назвав різке подорожчання газу на світових ринках.

“Ми відходимо від стереотипних підходів і будемо застосовувати індивідуальні підходи для підключення/непідключення будинків”, – наголосив Пантелеєв.