Київ повністю перейде на е-квиток 31 жовтня, повідомляє пресслужба КМДА.

Жетони в метро та талони в наземному транспорті замінять разові квитки з QR-кодами, єдині для всіх видів транспорту. У КМДА обіцяють, що QR-квитки можна буде придбати у боксах самообслуговування та у касах метрополітену.

Наземний транспорт (загалом 1326 одиниць) на 100% обладнано валідаторами для зчитування Kyiv Smart Card, запевнив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Окрім цього, вже адаптовано турнікети швидкісного трамваю, міської електрички та Київського метрополітену», – пише він.

Kyiv Smart Card можна придбати на станціях метро, в Особистому кабінеті киянина, у мобільному додатку KyivSmartCity, у терміналах самообслуговування Ibox, EasyPay, 2click, KyivPayBot у Телеграм та Facebook або KyivMetroBot у Телеграм та Facebook.

Картку слід зареєструвати в кабінеті користувача. Поповнити його можна за допомогою мобільних додатків «Приват 24», «Ощад 24/7» або в терміналах самообслуговування КП «ГІОЦ», «ПриватБанку», «Ощадбанку» та на порталі EasyPay.

Нагадаємо, у липні метрополітен почав обмежувати обіг жетонів на окремих станціях. Наразі жетони не приймають на окремих вестибюлях станцій «Теремки», «Іподром», «Нивки» та «Позняки».