Загибель народного депутата України, координатора групи “Інформаційний спротив” Дмитра Тимчука не могла бути нещасним випадком. Про це заявив ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

“Я дотримуюся версії вбивства… У нас досить часто смерті пояснювалися саме так: недбале поводження зі зброєю. І Кравченко двічі в себе стріляв, і Кушнарьов із карабіном поводився неправильно”, сказав він, пише Obozrevatel.

“Теоретично це можливо. Ми пам’ятаємо, що навіть “подвійному самогубству” Кравченка знаходили пояснення, але насправді це малоймовірно. Я в це не вірю”, додав Романенко.

За його словами, мотивом злочину могла стати активна життєва позиція Тимчука, професіоналізм у військовій справі чи патріотизм.

“У нього могли бути вороги теж із активною життєвою позицією. Не тільки дуже потужний зовнішній противник в особі Росії та її спецслужб, але ще й п’ята колона, представникам якої завжди можуть допомогти ті ж росіяни чи будь-хто. У них великий досвід у таких справах, і за бажання вони можуть це організувати”, пояснив генерал.

Водночас Романенко зізнався, що не схильний довіряти українській правоохоронній системі. Зокрема, висновкам судової експертизи.

19 червня у віці 46 років загинув народний депутат від “Народного фронту”, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

За попередньою інформацією, депутат випадково вистрелив собі в голову під час чищення пістолета. Слідчі розглядають 3 версії загибелі політика, серед яких – убивство.