Автор: Віталій Булаш

Як відомо, небідні столичні чиновники володіють не тільки “скромними” квартирами, будинками і дачами, важливою ознакою їх достатку є засоби пересування, які часто можна назвати саме розкішшю. Природно, заробітки героїв цієї публікації часто не дозволяють володіти всіма зазначеними в їхніх деклараціях благами, і в цьому відношенні ситуація не змінюється вже багато років навіть зі збільшенням зарплат чиновником разом з їх великими преміями.

Олександр Свистунов

Всю кар’єру пропрацювавши архітектором в різних майстернях, нинішній головний архітектор столиці став чиновником відносно недавно. До цього він 15 років трудився в архітектурному бюро колишнього головного архітектора столиці Сергія Бабушкіна – “С. Бабушкін”, а також ТОВ “Архітектурний союз”.

Фото: kievvlast

Старт політико-чиновницької кар’єри Свистунова був покладений в 2015 році його роботою помічником-консультантом народного депутата Костянтина Іщейкіна (БПП). Після чого його призначили на посаду першого заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА – начальника управління регулювання забудови міста. Згодом, пройшовши етап виконуючого обов’язки, в 2016 році він за конкурсом став головним архітектором столиці.

Крім земельної ділянки в пристоличній Віті-Поштовій площею понад 700 “квадратів”, Свистунову належить квартира в Києві площею 131 “квадрат.” А “залізні коні “, якими володіє головний архітектор – Volvo XC60 2016 року випуску і Volvo V40CC 2017 року випуску – вельми недешеві позашляховики, кожен з них, в залежності від комплектації, міг коштувати від $40 000. Згідно з декларацією чиновника, коштували вони  1 311 750 грн та 886 294 грн відповідно. Також Олександр Свистунов володіє Dodge Caliber 2008 року випуску.

Андрій Мальований

Нинішній начальник управління екології та природних ресурсів встиг попрацювати в багатьох владних структурах, від Управління комунального майна до Держкомзему та патронатної служби столичного мера. У власності чиновника та його сім’ї – три земельні ділянки: площею 666 кв. м і 710 кв. м – в Київській області, а 1100 кв. м – в Миколаївській.

Фото: пресслужба КМДА

Їздить сімейство на дорогому Volkswagen Touareg, який чиновник придбав в цьому році нібито за 780 тис. грн (таких цін на новий німецький позашляховик немає на українському ринку) і Opel Astra 2012 випуску, на якому, ймовірно, їздить дружина чиновника. Що ж, екологія – напевно, прибуткова справа…

Роман Лелюк

Бухгалтер за освітою, Лелюк практично всю свою кар’єру пропрацював чиновником – спочатку в патронатній службі та в Управлінні економіки Полтавської ОДА, після переїзду в столицю керував “патронаткою” Дарницької РДА, потім став заступником голови Оболонської РДА. І, нарешті, очолив громадські комунікації міськадміністрації після підвищення Марини Хонди в заступники Віталія Кличка.

Фото: Роман Лелюк/facebook

Чиновник володіє квартирами площею 76 і 46 “квадратів” в столиці, причому вартість кожної з них, за його декларацією, становить менше півмільйона гривень, що абсолютно не відповідає київськими цінами на нерухомість. Їздить Лелюк на розкішному Lexus RX 350, вартість якого він не вказав.

Іван Федоров

Головний столичний транспортник, себто начальник Департаменту транспортної інфраструктури, до недавнього часу працював заступником міського голови Мелітополя, до цього –приватним підприємцем, займався здачею в оренду офісних машин і нерухомості та роздрібною торгівлею.

За п’ятирічний термін перебування на високій посаді в міськраді Мелітополя Федоров надбав багато статусних речей. Так, йому належить будинок площею 170 “квадратів” в Запоріжжі, задекларованою вартістю майже в два мільйони гривень. Крім того, є квартира площею в 60 кв. м в Мелітополі, а також 700-метрова ділянка в Запоріжжі.

Фото: inform.zp.ua

Що стосується засобів пересування, то вони у колишнього провінційного чиновника вельми недешеві. Так, тільки переїхавши до Києва, він купив Toyota Camry за мільйон гривень, але він також користується люксовим позашляховиком BMW X6, на який в міськраді райцентру заробити просто неможливо, навіть отримуючи щедрі роялті за невідомий інтелектуальний продукт. Окрім цього, годинник Ulysse Nardin – швидше ознака багатого бізнесмена, а не чиновника, який, до всього, ще й позичив комусь $300 000. Непогано для чиновника будь-якого рівня, чи не так?

Віталій Козубський

Директор комунального підприємства “Головний інформаційно – обчислювальний центр”, яке розраховує платіжки киянам, встиг попрацювати на різних посадах – від контролера Київського авіазаводу до замдиректора “Укртелекому”, в результаті осівши в КП “ГІОЦ”.

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

На станції столичного метро померла людина

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

Показати ще

Останнім часом підприємство сильно потіснили з ринку електронно-розрахункових послуг – воно втратило близько 50% свого звичайного доходу. Але на досить непоганому майновому стані Козубського це не дуже позначилося.

Фото: Віталій Козубський /facebook

У його власності значилися чотири ділянки площею 1200 кв. м, 1510 кв. м., 2099 кв. м і 2096 кв. м. Крім того, Козубський володіє трьома квартирами на 73,2 кв. м, 41,9 кв. м і 138,5 кв. м і будинками на 357,3 кв. м і 360,4 кв. м. Що ж стосується транспорту, то у Козубського три вельми недешевих автомобілі: BMW 535 (2014 року випуску), Honda Odyssey (2008 року випуску) і Nissan Qashqai (2014 року випуску). Проте вартість своїх “залізних коней” посадовець в декларації не вказав. Любить чиновник і поїздити “з вітерцем” на і своєму спортивному мотоцикл Honda VFR1200 (2012 року випуску). Словом, по автопарку і набору нерухомості головний рахівник-комунальник столиці цілком може конкурувати не тільки з колегами з київської влади, а й начальством з парламенту і Кабміну.

Читайте також:

Топ-5 квартир київських високопосадовців

ТОП-6 посадовців Києва, які носять коштовні годинники

На чому їздять перші особи держави та топ-посадовці України