Автор: Вікторія Захаренко

Хто має величезні за площею квартири та вартістю квартири, причому не одну? Хто переписує своє житло на дружин або інших родичів? Ми проаналізували електронні декларації усіх помітних високопосадовців Києва і виділили переможців рейтингу з найбільших та найдорожчих квартир.

На перше місце ми ставимо депутата Київради від фракції «Солідарність», бізнесмена Ігоря Баленка. Він є засновником однієї з найбільших торгівельних мереж «Фуршет». Також Баленко одружений з відомою скрипалькою Асією Ахат.

Як показує його декларація, у 2018 році він задекларував майнові права на одразу сім квартир у житловому комплексі Crystal House у центрі Києва на Жилянській, 28. Як відомо, це елітний будинок, де кожна квартира має систему «розумний дім». Кожне з помешкань обійшлося депутату в суму від 1,7 млн грн до 3,4 мільйони. Загальна вартість – 21 млн грн.

Фото: bagnet

Друге місце заслужено отримує депутат Київради від групи “Київська команда” Сергій Башлаков. Про нього відомо, що він є віце-президентом ТОВ “МТI” – займається рітейлом взуття та IТ-дистрибуції в Україні. Зокрема, його компанія представляє на українському ринку такі популярні мережі, як INTERTOP та інші. Башлаков є заступником голови постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

Фото: Сергій Башлаков/ facebook

Сергій Башлаков разом з родиною задекларували шість квартир – п’ять у Києві і одну у місті Севастополь. Причому загальна площа столичного житла складає понад 726 м². У декларації не вказано, скільки коштує кожна з київських квартир Башлакова, але сукупна вартість зазначених – понад 15 млн грн. Кримське помешкання – 177 м² було придбане у 2009 році за майже 900 тисяч грн.

На третьому місці за кількістю та вартістю квартир – Ярослав Діденко, депутат Київради від фракції «Солідарність» і заступник голови комісії з питань власності. До того, як стати депутатом, він був засновником громадської організації «Кияни разом». Згідно з його декларацією, Діденко разом із дружиною задекларували чотири квартири. На самого Діденка записане київське помешкання площею 85 м², придбане у 1999 році, квартира площею 106,8 м², куплена у 2004 році за 848 тисяч гривень, а також квартира вартістю 2 614 598 грн і площею 142,5 м², що перейшла у власність посадовця у 2016 році. У власності дружини – київська квартира у 68 м², придбана у 1997 році.

Фото: Politeka

Четверте місце посідає ще один депутат Київської міської ради Володимир Старовойт. Не пройшовши у 2014 році до Верховної Ради від партії «Батьківщина» по округу № 217 від Оболоні, він наступного року  потрапив від тієї ж партії до Київради. Володимир Старовойт також працює консультантом з економічних питань ТОВ “Еліганс-СК”. Є членом постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Фото: Володимир Старовой/?facebook

Згідно з останньою поданою декларацією, він має квартиру у Києві площею 658,4 м². Придбав він це величезне помешкання у 2013 році за суму понад 11 млн грн. Ще одна квартира, записана на депутата, знаходиться у Вишгороді, має площу 118 квадратних метрів і куплена  у 2017 році за 716 400 грн.

П’ятірку найбагатших посадовців Києва, що мають найбільші та найдорожчі квартири, замикає депутат Київради від фракції «Солідарність» Володимир Левін. Згідно з офіційною біографією, він був директором кількох приватних підприємств і пов’язаний з відомими київськими забудовниками. Є членом постійної комісії з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Київради.

В останній декларації депутата зазначено, що він та його родина володіє трьома квартирами у Києві. Одна з них площею 454 м², куплена у 2016 році за 3 583 600 грн, записана на дружину Оксану Володимирівну. Також їй належить квартира у Києві 52 м², яка у 2001 році коштувала 17 500 грн. Сам Левін володіє помешканням у 87 м², яке вартувало на момент купівлі у 2011 році трохи більше 23 тисяч гривень.

Фото: Володимир Левін/ facebook

Як ми не намагалися знайти великі дорогі квартири у чиновників КМДА або керівників комунальних підприємств і департаментів, проте «перебити» багатих столичних депутатів за розмірами та вартістю помешкань їм не вдалося. Навіть сам мер Києва Віталій Кличко хоча й має величезну квартиру у Києві площею понад 250 м², але на момент її придбання у 2005 році вона йому обійшлася всього у 35 тисяч грн.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Аеропорт "Київ" знаходиться у абсолютно непридатному, з точки зору військових, для використання стані - Голова Ради директорів

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

У столиці призначено т.в.о. ректора Національного авіаційного університету (НАУ)

Показати ще

ТОП-6 посадовців Києва, які носять коштовні годинники

На чому їздять перші особи держави та топ-посадовці України

Кандидат Маляревич задекларував цілий автопарк