Голова держави Володимир Зеленський їздить на броньованому Mercedes S-Class. Це у державних справах, у побуті ж президент користується Range Rover, який придбав у 2016 році. А його дружина перша леді Олена Зеленська пересувається на Mercedes-Benz S500 4Matic, 2014 року випуску.

Улітку цього року після інавгурації та запуску роботи нового парламенту Зеленський записав відеозвернення до українців. Ролик був відзнятий з-за керма Tesla.

Після цього відео у мережі почали обговорювати, що президент пересів на електрокар.

Кросовер  Tesla Model X. Така є в Ілона Маска, а ще у правої руки Зеленського та голови Офісу президента Андрія Богдана. Цю автівку Богдан придбав у 2016 році. Він відомий адвокат, працював із олігархом Ігорем Коломойським та був в уряді Азарова.

І саме у салоні цього авта Зеленський і спілкувався із українцями.

Фото: auto.drom

У володінні родини наймолодшого спікера ВР 9 скликання 35 річного Дмитра Разумкова п’ять автівок: Toyota Land Cruiser 200, 2013 року, Mazda 6, 2014, Toyota Camry 2012 року. Ці три записані на самого Разумкова.

Є в сім’ї Audi Q7, 2008 року і Volkswagen Caddy 2011. Обидві «тачки» належать дружині голови ВР Юлії Чайці.

Газові контракти з Росією, але авто лише від німецького автопрому. Незмінна лідерка «Батьківщини» та завсідниця парламенту кількох попередніх та цього скликання леді Ю любить німців і обирає мерседес.

Фото з відкритих джерел

Відповідно до декларації на Тимошенко записана лише колекція дорогих прикрас, а от машини в родині зареєстровані на чоловіка. У сім’ї Mercedes-Benz GL-350 CDI 2014 року та, тільки не дивуйтесь, старенький ГАЗ 14 1983 року.

Перевагу німцям віддає і український олігарх, кум президента Кучми Віктор Пінчук. Один із найбагатших українців, меценат Пінчук теж їздить на Мерседесі, а от його бодігарди – на Лексусі.

Фото з відкритих джерел

Він точно знає усе про надійність та безпеку. Старожил уряду, незмінний протягом останніх п’яти років міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Він пересувається містом на позашляховику Volkswagen Touareg із машиною супроводу.

У декларації головного правоохоронця країни не зазначена інформація про машини у його власності. Тому на чому Аваков їздить, наприклад, на ринок або відпочинок, ми достеменно не знаємо.

«Мама любит скорость»

«Мама любит скорость». Ця фраза уже стала крилатою. А належить вона народному депутату від «Слуги народу» Олександру Дубінському. На дружину та маму політика зареєстровано 17 машин.

Популярні новини зараз

Внаслідок обстрілу Академії імені Бойчука було знищено мистецькі роботи за 80 років

У Києві збито російські ракети - уламки впали у чотирьох районах столиці. Є постраждалі та руйнування

Зарізав власного сина та аби приховати злочин — розчленував тіло, частину викинув, частину сховав у гаражі

Зеленський привітав журналістів

Показати ще

З них 10 автівок ексжурналіст Дубінський купив лише за останні п‘ять років. І увага, сім з них – Mercedes. А паралельно із сином поповнила свій автопарк і мати Дубінського. На неї записані Mercedes, Toyota Land Cruiser 2013 року та Maserati Coupe Cambiocorsa 2006. Звідки в мами гроші і такий автопарк, Дубінський пояснив фразою: «мама любит скорость».

Фото: скрин видео

Автопарк Верховної Ради –  це взагалі окрема історія. Наприклад, парламент минулого скликання віддавав перевагу німецькому автопрому. Саме Mercedes обрали більшість тодішніх політиків.

На «мерсі» їздила молода депутатка із партії Ляшка Олена Кошелева. Одразу два німця було в гаражі Ніни Южаніної. При чому купівлю одного з них вона назвала випадковістю.

На Мерсі привозили в Раду Новінського, Рибалку і Сергія Таруту.

На другому місці в українських народних обранців  – японці.

Той же Рибалка має у власності  Тойоту. Саме Toyota Camry називала своєю машиною тодішня представниця «Опозиційного блоку» Тетяна Бахтєєва. Полюбляє японців і колишній очільник Донецької області та нардеп ВР VIII і ІV скликань Сергій Тарута. Він має подарований братом Lexus.

Фото: vladavtodrive

До речі, народним обранцям видають спеціальні автомобільні номери серії ВР. На депутатів Верховної Ради виділено близько тисячі таких номерних знаків.

Від політики до оборонної галузі, точніше до держслужби

Нещодавно у скандалі засвітився заступник директора державного підприємства “Укрспецекспорт, який входить до складу концерну “Укроборонпром” і займається експортом/імпортом продукції військового значення, попри скромну зарплатню веде розкішний спосіб життя.

Павло Старинець задекларував лише одну машину – Honda CR-V 2008 року випуску. Однак, за даними ЗМІ, чиновник користується Land Rover Sport. Ціна такої «крихітки» в офіційних дилерів – 1,5 млн грн. Старинець щодня користується цим позашляховиком. А щоб до нього не виникало зайвих запитань, зареєстрував машину на іншого чоловіка.

Фото: Країна24

Без машини і без житла у Києві. Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет, автор успішного проекту Монобанк, молодий, амбітний та забезпечений, їздить, не повірите, на таксі. За словами урядовця, той же Убер – це швидко, практично та дешевше ніж мати і утримувати власне авто.

Оригінальнішою за своїх колег посадовців виявилась заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова. Вона не лише живе в маєтку, якого офіційно за документами не існує, а й віднедавна їздить на роботу… на патрульній машині. Просто під її будинком акції протесту через корупцію в НБУ і єдиний спосіб дістатись до банку, це виявилась автівка копів.

Читайте також:

Замість батька вбили сина: хто такий Соболєв, авто якого обстріляли в центрі Києва

Що робити, коли евакуювали авто (відео)

Микола Кулеба з дітьми потрапив у жахливу ДТП (відео зіткнення)