Автор: Наталія Литвинова

Ми вже писали про київських обранців та чиновників, що декларують коштовні годинники. Але у Київраді є і такі депутати, які, згідно декларації, живуть за принципом «нічого зайвого»  – хтось без нерухомості, хтось без авто, хтось, на відміну від інших, не має земельних ділянок, є і такі, хто живе без власного транспорту, квартир, будинків, цінного майна та паперів, декларуючи лише гроші.

Юлія Ярмоленко, 35 років

Фото: Politeka

Юлія Ярмоленко була обрана депутаткою Київради від партії БПП “Солідарність” по 14 округу Дарницького району у 2015-му році. У міськраді вона є заступником голови постійної комісії з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики. Згідно біографії депутатки, протягом останніх 10 років вона веде волонтерську роботу із громадськими організаціями та благодійними фондами. Озеленення міста, благоустрій, проведення просвітницьких семінарів, які допомагають вирішувати соціальні питання – все це лежить у її компетенції.

Декларація Ярмоленко напрочуд проста і сильно контрастує з більшістю декларацій її колег. Жодних колекцій вин, дорогих годинників, прикрас, антикварних речей та авто. Згідно документу, вона володіє невеличкою кімнатою площею всього 17 квадратних метрів. За основним місцем роботи за рік вона заробила 26,855 гривень, також веде підприємницьку діяльність, яка приносить більш відчутний дохід – майже 601 тисяча вказана в декларації (не уточнюється, за що саме – ред.). Юлія також має дохід від косметики Avon – трохи більше 11 тис. грн “додаткового блага”. Оце і все, що задокументовано у 35-річної депутатки. Нічого не записано також на ім’я її чоловіка, Андрія Чанківського.

Іван Картавий, 35 років

Фото: Іван Картавий / facebook

Життя у стилі «нічого зайвого» декларує  і депутат від ВО «Свобода», секретар постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування Іван Картавий. У його власності є квартира, гараж та авто Chevrolet. Дружина Картавого, Ольга, від заняття підприємницькою діяльністю має понад півмільйона доходу, володіє грошовими активами як у національній так і в іноземній валюті. Активи у розмірі $ 54 тис. має і сам депутат, в декларації якого сказано, що він тимчасово не працює. Хоча до того, як розпочати депутатську кар’єру, Картавий займав посаду заступника начальника відділу в «Ощадбанку» і був начальником департаменту правового забезпечення в адвокатському об’єднанні “Гарантія”.

Дмитро Калініченко, 29 років

Фото: Дмитро Калініченко/ facebook

29-річний депутат від фракції «Єдність» Дмитро Калініченко, який є членом комісії міськради з питань власності, задекларував дві квартири та авто Skoda Superb, на якій має право їздити і батько депутата, Юрій. За свій трудовий шлях депутат встиг попрацювати завідувачем гуртожитку студентського містечка НУБіП України (в якому навчався – ред.), був директором студмістечка НУБіП.

Депутат керує ГО «Прогресивний молодіжний рух», має грошові активи у розмірі 50 тис. грн. та $24 500, також в його декларації зазначено, що він позичив третім особам $15 тис. В Instagram має багато яскравих фото з подорожей, а у Facebook, в дописі, який він зробив на останній день народження, зазначив, що його головним здобутком на сьогодні є шлях, який він обрав та яким іде кожного дня.

Марина Кочур, 28 років

Депутатка з фракції ВО «Батьківщина» Марина Кочур, яка є членом комісії з питань охорони здоров’я та національного захисту, живе у квартирі свого чоловіка Богдана Галушко. Транспорту, цінностей та корпоративних прав жінка не має. Водночас депутатка працює юрисконсультом  у ТОВ «Юридична фірма «Добродії» (задекларований дохід від склав 44 757 грн.), свої грошових активів вона не має. Актив її чоловіка ж складає 339 тисяч гривень.

Олексій Новіков, 37 років

Не може вразити чимось особливим і декларація депутата із фракції «Єдність» Олексія Новікова, який також є секретарем постійної комісії з питань екологічної діяльності. Ніякої інформації про родину, нерухомість, нічого не відомо про транспорт, цінні речі та папери. Із своїх активів має $107 700, в декларації також зазначені кошти, позичені третім особам у сумі $15.000.

Як пише “Українська правда”, Новіков очолював приймальню Олеся Довгого і був директором та співзасновником ТОВ “Марс-1”, що входило до групи компаній “Еліта-Центр”.  У 2010-2012 рр. працював помічником нардепа-регіонала Сергія Васютіна.

Уже на початку каденції Новіков привернув до себе увагу, попросивши надати йому безкоштовний проїзний.

Популярні новини зараз

Двох киян засуджено до ув'язнення за вбивство безхатька у травні 2021-го

Під час тривоги на Київщині ворог завдав удару по об'єкту критичної інфраструктури - ОВА

На війні загинув пілот Мі-8, Віталій Пляка, що прорвався в оточений Маріуполь та зміг повернутись

У Києві поїзд збив насмерть 20-річного хлопця

Показати ще

Читайте також:

Топ-5 столичних чиновників з розкішними авто

Топ-5 квартир київських високопосадовців

Два київські виші увійшли в топ-1000 найкращих університетів світу