22 квітня на сміттєспалювальному заводі “Енергія” протестували новий спосіб дезінфекції території — за допомогою дронів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Київтеплоенерго.

В компанії зазначили, що це спільний пілотний проєкт Київтеплоенерго та української компанії DroneUA.

«Дезінфекція великих промислових площ з використанням спеціальних дронів — досить інноваційне рішення для України та Києва. Дрони широко застосовувались у Китаї під час боротьби з COVID-19. Загалом там обробили з допомогою дронів майже 200 млн кв. м у 3 тис. населених пунктів.

Дезінфекція із застосуванням дронів мінімізує контакт людей з місцями ймовірного потрапляння збудника, більш щільно покриває площу обробки, економить час. При цьому спецрозчин використовується максимально ефективно та економно», – зазначили в компанії.

Під час дезінфекції заводу, дрон підняв в повітря 16 л дизрозчину за один виліт та за 10-15 хв продезінфікував територію площею до 20 тис. кв. м.

«З початку введення обмежувальних заходів на території заводу щодня проводиться ретельна дезінфекція, а персонал забезпечений усіма засобами захисту, щоб унеможливити зараження коронавірусною інфекцією. На підприємство приїжджають сміттєвози з усього Києва, тому важливо забезпечити санітарну безпеку для персоналу заводу. За допомогою дронів ми швидко обробили під’їзні дороги сміттєвозів та майданчик прийому транспорту біля бункера», — зазначив Сергій Крикун, директор сміттєспалювального заводу “Енергія”.

 

Нагадаємо, у КМДА показали, як вдень та вночі миють та дезінфікують столицю (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Рятувальники дезінфікують будинки Києва, де проживали хворі на COVID-19 (фото)

Від дезінфекції столичних вулиць гинуть птахи

Популярні новини зараз

У Києві не демонтовуватимуть Арку Свободи українського народу

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще