Директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов розповів, що вдень і вночі без вихiдних у посиленому режимі продовжується санітарна обробка, миття та дезінфекція об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури, міського транспорту та спецтранспорту Києва. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Щодня 50 поливомийних машин задіяні до миття столичних вулиць та доріг, до 140 працівників проводять роботи з дезінфекції зупинок громадського транспорту, посадкових комплексів та підземних пішохідних переходів. У постійному режимі 4 тролейбусні, 4 автобусні та 3 трамвайні депо забезпечують дезінфекцію наземного громадського транспорту, задіяного для перевезення пасажирів в умовах діючих обмежувальних заходів», – розповів Валентин Осипов.

Він додав, що обов’язкову дезінфекцію проходить і весь спецтранспорт комунальних підприємств дорожньо-транспортної галузі, зокрема техніка, задіяна до ремонтних робіт, евакуатори тощо.

В пресслужбі повідомили, якими засобами проводять дезінфекцію.

Так, для дезінфекції зупинок громадського транспорту, поручнів та сходів підземних пішохідних переходів використовується розчин хлоргексидину, який виробляє ПрАТ «АК «Киïвводоканал», у наземному громадському транспорті здебільшого використовується дезінфікуючий засіб хлоросан.

Для миття вулиць і доріг використовуються дорожні шампуні «Flordes Plus».

«Всі ці засоби є сертифікованими, повністю безпечними для навколишнього середовища та громадян. В той же час їх використання мінімізує ризик поширення інфекційних захворювань у столиці», – зазначили в пресслужбі.

 

Нагадаємо, рятувальники дезінфікують будинки Києва, де проживали хворі на COVID-19 (фото)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Від дезінфекції столичних вулиць гинуть птахи

До боротьби із COVID-19 залучили Нацгвардію: вулиці Києва дезінфікують з водометів (відео)

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

На станції столичного метро померла людина

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

У Києві звільнять директора Льодового стадіону, який замовив тендер на ₴308 млн

Показати ще