Нацгвардійці допомагають дезінфікувати вулиці Києва. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу НГУ.

Так, із 5 квітня й до закінчення карантину через коронавірус, військовослужбовці Північного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії допомагатимуть дезінфікувати центральні вулиці Києва.

Тричі на тиждень гвардійці проводитимуть дезінфекцію центральних вулиць та площ столиці на трьох спеціальних водометних автомобілях, у супроводі техніки Служби безпеки дорожнього руху.

Начальник служби радіаційного хімічного та біологічного захисту Північного Київського територіального управління НГУ підполковник Андрій Борових розповів, що в Києві запроваджують досвід інших країн в боротьбі із коронавірусною інфекцією.

До боротьби із розповсюдженням COVID-19 в столиці долучили досвідчених спеціалістів підрозділу радіаційного, хімічного та біологічного захисту Нацгвардії.

«Враховуючи досвід країн, які борються з розповсюдженням COVID-19, проведення дезінфекції вулиць є ефективним методом у боротьбі з вірусними інфекціями. Тому було прийнято рішення про залучення спецавтомобілів для дезінфекції дорожнього покриття центральних вулиць міста Києва. До заходу залучаються досвідчені спеціалісти підрозділу радіаційного, хімічного та біологічного захисту НГУ», – зазначив Андрій Борових.

Як запевнила епідеміолог, капітан медслужби Леся Купрієнко, спеціальний дезінфікуючий розчин цілком безпечний для людей та тварин, але здатний знешкодити патогенні мікроорганізми.

«Застосовують його для антибактеріальної обробки в медицині, промисловості й навіть для знезараження води у комунально-побутових господарствах», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, комунальники регулярно дезінфікують понад 11 тисяч багатоповерхівок Києва

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В столиці дезінфікують бювети (фото)

Коронавірус: де кияни можуть отримати деззасоби для своїх будинків

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

Показати ще