У ЗМІ з`явились повідомлення, що у столичній лікарні швидкої допомоги виявили спалах COVID 19. Керівництво КМКЛ ШМД на своєму офіційному сайті зробило заяву з цього приводу. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

За словами керівництва медзакладу, для хворих на коронавірус у лікарні існує окрема зона.

«Щодо інформації деяких ЗМІ про нібито епідемію COVID 19 у Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги (КМКЛ ШМД).

Керівництво лікарні має заявити наступне:

В лікарню поступають хворі з різними діагнозами. Буває, що тестування пацієнтів на наявність коронавірусної інфекції дає позитивний результат. Для таких хворих у ЛШМД створено окрему зону, де їх лікують за діагнозом, який став причиною направлення в КМКЛ ШМД, після чого за першої ж можливості у стані здоров’я пацієнта перенаправляють в профільний інфекційний медичний заклад.

У випадках необхідності надання ургентної допомоги ризик того, що пацієнт є носієм коронавірусної інфекції, звісно є, і лікарі добре усвідомлюють це. Там, де ризик зараження дуже високий, медичні працівники згідно зі світовими стандартами забезпечені всім необхідним для мінімізації зараження», – йдеться в заяві.

Також йдеться про те, що наразі четверо медпрацівників мають діагноз «коронавірусна інфекція». Двоє з них знаходяться в Олександрівський лікарні (лікар-кардіолог і санітарка), ще двоє працівників лікарні госпіталізовані за місцем проживання у Чернігівській області.

Ще 16 працівників лікарні, що працюють у відділеннях травматології, політравми і кардіології знаходяться в самоізоляції. У декого підтверджено COVID 19 але на сьогоднішній день без клінічних проявів.

Зазначається, що відділення кардіології, де стався спалах хвороби наразі зачинено, в ньому проведені заходи з санітарної дезінфекції.

«Вчора у лікарні була проведена перевірка з боку епідеміологічних служб. Фахівці-епідеміологи високо оцінили рівень організації роботи лікарні по протистоянню можливому розповсюдженню COVID 19 та надали свої рекомендації.

Тестування працівників лікарні проводиться згідно показів та без обмежень як експрес-тестами, так і ПЦР-діагностикою. Будь-який медичний працівник, що має характерні для COVID 19 симптоми чи контактував з пацієнтом та колегою, у яких підтверджено вірус, може здати аналіз у КМКЛ ШМД», – розповіли в лікарні.

За словами керівництва, наразі в медзакладі немає епідемії коронавірусу, лікарня працює у звичному режимі.

«Але, говорити про епідемію COVID 19 у КМКЛ ШМД – це, м’яко кажучи, перебільшення. Просимо ЗМІ користуватися лише перевіреною інформацію, яку можна отримати у керівництва лікарні.

Популярні новини зараз

У Святошинському районі Києва сьогодні вночі стався вибух біля однієї з багатоповерхівок.

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Лікарня працює у звичному для себе режимі», – наголошує керівництво.

Нагадаємо,  у Києві 3 нових осередки спалаху COVID-19

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

COVID-19: кілька днів Київ демонструє позитивну динаміку

На Київщині нові спалахи COVID-19 у гуртожитках та дитбудинку: КОДА