Київською місцевою прокуратурою № 2 повідомлено про підозру лікарю-анестезіологу, недбалість якого та злісне нехтування посадовими інструкціями стало причиною смерті пацієнтки. Про це повідомляє Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

Повідомляється, що 10 червня 2018 року 36-річна жінка для проведення операції кесарева поступила до операційної зали одного із столичних пологових будинків.

Черговий лікар-анестезіолог, який того дня перебував на чергуванні в пологовому будинку, забезпечував знеболювання породіллі під час операції.

Зазначається, що анестезіолог, всупереч положень посадової інструкції, допустив критичний дефект, внаслідок чого по закінченню операції 36-річна жінка померла.

«За висновками експертизи між смертю жінки та наявним дефектом у наданні лікарем-анестезіологом медичної допомоги існує прямий причинно-наслідковий зв’язок», – повідомляється в пресслужбі прокуратури.

Наразі лікарю-анестезіологу повідомлено про підозру у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для пацієнта.

«Враховуючи викладене, лікарю-анестезіологу повідомлено про підозру у неналежному виконанні медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, тобто у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 140 КК України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Прокуратура завела справу на головного архітектора Києво-Святошинського району

Читайте також:

На Київщині викрили групу наркоторговців, серед яких сімейний лікар (відео)

Двох підозрюваних у вбивстві столичного хірурга затримано та взято під варту