Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на “24 канал”.

26 травня мав відбутися допит Петра Порошенка, якого ДБР викликало як свідка у справі з контрабанди 43 картин всесвітньо відомих художників. Порошенко на допит не прийшов: мовляв, саме в цей час він має відкрити виставку картин із власно сімейного фонду у музеї Гончара.

Фото: Ігор Пошивайло/ facebook

Проте, коли правоохоронці дісталися до музею, президента там не було. Директор музею Петро Гончар відмовився пустити ДБРівців до будівлі. Отож спецназівці виламали двері до музею і заблокували їх на вхід для всіх інших.

Як це було:

Як пізніше пояснив директор музею журналістам, ДБРівці не показали ні документів, ні дозволу на обшук будівлі.

“Спецназ ДБР штурмував музей Івана Гончара, виламав двері і проник у приміщення без будь-яких пояснень і пред’явлення документів. Без рішення суду і без загрози майну. Напевно через те, що там готувалася виставка з приватної колекції Порошенка. Директора музею як матеріально відповідальну особу не пускають в приміщення. Так само як і нардепів та з півсотні журналістів. Подано заяву в поліцію про цей факт. Музей вимагає пояснень від влади і очікує на підтримку суспільства”, – написав у Фейсбуці мистецтвознавець Ігор Пошивайло.

Що там відбувається зараз дивіться наживо:

Нагадаємо, Петра Порошенка викликали як свідка по справі незаконного вивезення 43 картин відомих художників: Івана Айвазовського, Іллі Рєпіна, Василя Сурикова, Олександра Бенуа, Іллі Глазунова та Джордано Лукі. Підозрюють, що ці картини можуть знаходитися на віллі Порошенка в Іспанії.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

420 тис грн збитків державі: ДБР повідомило про підозру ексголові Фонду держмайна

ДБР та ДСР затримали псевдорадника голови Офісу Президента на вимаганні 200 тис доларів

Популярні новини зараз

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще