ДБР повідомило про підозру ексголові Фонду держмайна про зловживання владою та нанесенні збитків державі. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ДБР.

“Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру колишньому голові Фонду державного майна України. Посадовець підозрюється у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України)”, – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що перебуваючи на посаді начальника регіонального відділення Фонду, посадовець погодив призупинення нарахування орендної плати, чим незаконно змінив умови договорів оренди на користь третіх осіб.

“Згідно висновку судово-економічної експертизи, дії підозрюваного завдали збитків державі на суму 420 тис грн.”, – зазначили в пресслужбі.

Наразі проводяться обшуки за місцем проживання та реєстрації підозрюваного. Вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу.

Зазначається, що у разі доведення вини, ексголові Фонду держмайна загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, ДБР та ДСР затримали псевдорадника голови Офісу Президента на вимаганні 200 тис доларів

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Ліс за хабар у 98 тисяч: ДБР затримало працівника лісгоспу

ДБР підозрює столичного екссуддю у підробці документів по справі Майдану