Перехід столиці на е-квиток коштував бюджету Києва 504 млн гривень. Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров, передає Хрещатик.news.

«Впровадження е-квитка коштувало столиці близько 504 мільйонів гривень. Постачальників техніки та послуг обрали в рамках тендеру через систему публічних електронних закупівель Prozorro. Витрати на 1 одиницю транспортного засобу в Києві становлять 206 тисяч гривень. Ця сума менша порівняно з аналогічними проектами в інших містах України. Наприклад, у Львові при загальній кількості 638 одиниць на 1 одиницю транспортного засобу витратили 526,6 тисячі гривень. А у Харкові, де налічується 451 транспортний засіб, встановлення е-квитка в одному коштувало приблизно 411 тисяч гривень», – повідомив Юрій Назаров.

Нагадуємо, з 1 квітня Київ остаточно переходить на е-квиток для оплати проїзду у всіх видах громадського транспорту. Проте в КМДА зазначають, що незабаром картка стане не потрібною: е-квиток планують зробити віртуальним.

Читайте також:

Учнівський е-квиток стане електронним ключем до різних сервісів

Блог в обмін на безкоштовний проїзд: киян запрошують до тестування нового е-квитка

Ранковий апокаліпсис у метро: у системі е-квитка відбувся збій