Київська міська державна адміністрація планує до кінця 2020 року замість електронного квітка для оплати проїзду в міському транспорті столиці запровадити віртуальну карту Kyiv Smart Card. Про це повідомляє портал «The Village Украина».

За словами директора департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова, скоро киянам не потрібно буде купувати електронний квіток, пасажири зможуть згенерувати поїздкі у смартфоні.

«У майбутньому ми б хотіли зробити віртуальну Kyiv Smart Card, щоб не було потреби купувати картку (на смартфоні можна буде згенерувати QR-код по 6,50 грн). Це тільки в планах, думаю, ми реалізуємо це не раніше як у другому півріччі 2020-го», – розповів Назаров.

Нагадаємо, що в столиці із 1 квітня 2020 року в метро та на п’яти видах наземного громадського транспорту для оплати проїзду діятиме єдиний електронний квиток.

Е-квитком можна буде оплатити поїздку на таких видах міського транспорту Києва:

  • в метро,
  • в автобусі,
  • в трамваї,
  • в тролейбусі,
  • в фунікулері
  • в міській електричці.

До того ж, проїзний враховує потреби будь-якого пасажира, тому буває кількох видів: транспортна картка Kyiv Smart Card, одноразовий QR-квиток, картка киянина, а також учнівський і студентський е-квитки.

Директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник зазначила, що е-квиток – це не тільки дуже зручно для пасажирів, але й дозволяє економити на вартості поїздок.

«Квиток, «не прив’язаний» до певного виду транспорту – це зручно, в першу чергу, для пасажирів. До того ж це усталена практика в багатьох європейських містах. Кожен пасажир, виходячи з необхідної йому кількості поїздок на місяць, може не лише контролювати власні транспортні витрати, але й економити на вартості кожної поїздки. З цією метою розроблена нова гама проїзних квитків. Наприклад, пасажир користується метро та тролейбусом двічі у день протягом 21-го робочого дня на місяць.
Отже, він здійснює 84 оплати за проїзд. У такому разі йому вигідно придбати проїзний квиток на 92 поїздки. Вартість кожної такої поїздки становитиме вже не 8, а 6 гривень 25 копійок. При цьому, 8 поїздок залишаються «резервними», – пояснила Наталія Мельник.

Нагадаємо, Зворотній зв`язок від пасажирів: у Києві запрацювали тестувальники е-квитка

Читайте також:

Учнівський е-квиток стане електронним ключем до різних сервісів

До кінця року в метро встановлять ще 173 термінали для е-квитка