У столиці тривають шкільні канікули, тож для дітей та вчителів є більше можливостей відвідати цікаві місця.

Про це пише «Вечірній Київ».

Так музей «Кирилівська церква» пропонує тематичні екскурсії для школярів та студентів пов’язані з історією Київської Русі, архітектурою та унікальним живописом XII, XVII та XIX століть, творчістю художників Івана Селєзньова, Івана Їжакевича, Харитона Платонова і безумовно геніальними композиціями Михайла Врубеля.

«Через своє розташування, Кирилівська церква ХІІ ст. знаходиться поза традиційними туристичними маршрутами. Проте, відвідавши її, ви не залишитесь байдужими. Велич архітектури, неперевершений талант і майстерність давніх зодчих розкриються перед вами під час екскурсії. Піднявшись з екскурсоводом на 22 сходинки, що ведуть на другий поверх храму, ви поринете в світ мистецтва, створеного художниками ХІХ ст», — запрошують у музеї.

До слова, школярі можуть вибрати різні екскурсії. Оглядлові, чи присвячені тим чи інших художникам, наприклад Михайлу Врубелю.

Саме на стінописних теренах Кирилівської церкви, наприкінці ХІХ ст., сформувалась професійна команда українських художників монументалістів. Згодом, набутий ними у Кирилівському храмі перший досвід сакрального мистецтва, було втілено у київському Володимирському соборі, трапезній церкві Києво-Печерської лаври і в інших храмах України.

Талант митців ХІХ ст., цікаві історії з їх біографій, і, поза сумнівом, створені ними яскраві мальовничі композиції нікого не залишить байдужим.