Служба безпеки України оприлюднила відео з частиною свідчень колишнього “голови” підпільної в’язниці “Ізоляція” у тимчасово окупованому Донецьку Дениса Куликовського.

Про це пише “Інтерфакс-Україна”.

На відео, яке оприлюднила прес-служба СБУ, Куликовський розповів про терміни своєї роботи у в’язниці та обов’язки – зокрема, він уточнив, що працював в “Ізоляції” з 2014 до 2018 року, проте начальником в’язниці був лише до 2015 року, після чого був усунений через загибель співробітника в’язниці з його вини. Також Куликовський підтвердив, що саме на території “Ізоляції” співробітники російських спецслужб готувалися до підриву автомобілів полковника СБУ Олександра Хараберюша, співробітника розвідки Міністерства оборони України Максима Шаповала у 2017 році.

Як повідомлялося, Куликовського затримали в Києві 9 листопада 2021 року. Йому інкримінуються чотири статті Кримінального кодексу України: ст. 149 (торгівля людьми); ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації); ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань); ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).