Швейцарія оприлюднила дані про кошти екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Гроші на його рахунок надходили з 2006 року. Рахунки контролюють син Єфремова Ігор і його дружина, пише DW.

Гроші в Швейцарії лежать на підконтрольних синові і невістці Єфремова рахунках ряду компаній з Кіпру, Британських Віргінських островів і Канади.

Ці гроші заблоковані з літа 2016 року. Син Єфремова Ігор, його дружина і підконтрольні їм компанії протягом декількох років судилися в Швейцарії, домагаючись того, щоб рахунки розморозили. Вони намагалися переконати швейцарських суддів, що справи проти Єфремова-старшого – це “політична розправа” і порівнювали його з опальним російським олігархом Михайлом Ходорковським.

Але швейцарські судді відмовилися розморожувати рахунки. Згідно з рішенням Федерального суду Швейцарії від 21 березня, оприлюдненому в реєстрі судових рішень на початку травня, рахунки Єфремових будуть заблоковані до тих пір, поки Україна не доведе в суді злочинне походження цих коштів.

Нагадаємо, Олександр Єфремов був затриманий в липні 2016 року в аеропорту “Бориспіль”. У січні 2017 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Єфремова, якого звинувачують в організації захоплення терористами будівлі Луганської облдержадміністрації; в пособництві в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області; в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню та діяльності терористичної організації “ЛНР”; державній зраді.