На своїй сторінці в Facebook депутат від “Слуги Народу” повідомила, що разом з колегами вони зареєстрували законопроєкт №3739, який змінює процедуру публічних закупівель та запроваджує обов’язкову наявність вітчизняної локалізації в предметі закупівлі – вона складатиме 25-40% залежно від типу товару. Про це повідомляє Хрещатик.News.

“Рівень проникнення імпорту в публічні закупівлі за розглянутими галузями машинобудування в Україні сягає 50%. За даними експертів, в середньому для всіх публічних закупівель по Україні цей показник становить 38%, тоді як у публічних закупівлях розвинутих країн імпорт складає не більше 4-5% всіх закупівель.

Наш законопроєкт змінює процедуру публічних закупівель. У разі підтримки в залі, окрім врахування цінового критерію та/або життєвого циклу продукції, передбачається запровадження обов’язкової наявності локалізації в предметі закупівлі – вона складатиме 25-40% залежно від типу товару”, – пише вона.

За прогнозом народної обраниці, такий крок дозволить створити 62,5 тисячі нових робочих місць та допоможе перезапустити українську економіку.

Карантин через COVID-19, світова економічна криза і похідні змушують всі країни орієнтуватися на здоровий протекціонізм. Наша держава тут не виключення. Ми розробили законодавчу ініціативу яка має забезпечити економічне зростання та створення нових робочих місць. За розрахунками експертів ефект буде наступний: +3,9 процентних пунктів до ВВП протягом 3-5 років, +62,5 тисячі нових робочих місць та +8% податкових відрахувань”, – резюмувала Роксолана Підласа.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Спостереження з висоти: в небі Чорнобиля працює дрон вітчизняного виробництва

На околицях та на Лівобережжі Києва побудують багаторівневі транспортні розв’язки

Закупівля неякісних запчастин на 100 млн: СБУ проводить обшуки в Укрзалізниці