Російські окупанти для обстрілів України почали все частіше застосовувати плануючі бомби. Такі авіабомби можуть вражати цілі на відстані до 70 кілометрів. Загарбники випускають їх з літаків Су-34 та Су-45.

За добу окупанти можуть випустити по території нашої держави до 20 таких авіабомб. При цьому ворожі літаки, випускаючи такі бомби, не входять у зону ураження української протиповітряної оборони. Тому така зброя є новим викликом для України. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пише “Главред”.

За його словами, зараз в України немає сил та засобів, щоб реагувати на цей виклик. Щоб вражати ворожі літаки з такими бомбами, нашій державі потрібні далекобійні системи, такі як Patriot, і західні винищувачі, які можуть застосовувати ракети класу “повітря-повітря” на великих відстанях.

Ігнат наголосив, що російські загарбники шукатимуть нові методи, щоб завдати шкоди Україні. Кореговані авіаційні бомби є однією зі складових тактики окупантів.

Також речник Повітряних сил ЗСУ додав, що 500-кілограмова бомба завдає великих руйнувань. Україні потрібно реагувати на такі виклики, адже російські окупанти можуть почати частіше використовувати такі бомби.