Генеральний прокурор Юрій Луценко звертався до тимчасово виконуючого обов’язки голови Служби безпеки України Ігоря Баканова щодо розслідування справи про державну зраду, у якій фігурує кум президента Росії Віктор Медведчук.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Вона опублікувала у Facebook лист Луценка до Баканова.

“Прес-секретар президента мала би знати, що кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якої знаходиться в прямому підпорядкуванні президента України.

Це в повній мірі стосується і справи про ймовірну державну зраду Віктора Медведчука. ГПУ з лютого місяця поточного року чекає від СБУ висновків експертизи, про що генпрокурор вже нагадав в.о. голови СБУ І.Баканову в офіційному листі”, – заявила речник Луценка.

“Польоти інших українських діячів до Москви і їх зустрічі з керівництвом країни- агресора – звичайно обурливий феномен воюючої країни. Щоб покласти цьому край, ГПУ давно пропонує прийняти закон про колаборантство.

Без нього ні зустрічі українських політиків в Кремлі, ні фото української журналістки на фоні Красної площі самі по собі не можуть слугувати підставою для реєстрації кримінального провадження”, – написала Сарган.

Раніше прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель дорікнула, що генеральний прокурор мав би відреагувати на візит Віктора Медведчука і Юрія Бойка до РФ.