У період з 21 по 27 липня у Києві зафіксували підвищення рівня забрудненості повітря, передає сайт Хрещатик.news із посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського.

Зокрема, в даний період було зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

– завислих речовин (пилу) – у 1,1-1,2 рази на Бессарабській площі, проспекті Перемоги, вулиці Каунаській;

– діоксиду сірки – у 1,5-1,6 рази на площах Бессарабській і Деміївській, проспекті Перемоги,  вулицях Олександра Довженка  та  Інженера Бородіна;  у 1,1-1,4 раза – ще на п’яти постах міста;

– оксиду вуглецю – у 1,2 рази на проспекті Перемоги;

– діоксиду азоту – у 5,4-7,6 рази на площі Перемоги, вулицях Скляренка, Каунаській, проспекті Перемоги; у 4,0-4,9 рази – на Бессарабській та Деміївській площах, Оболонському проспекті, вулиці Інженера Бородіна, бульварі Лесі Українки; у 2,5-3,5 рази на усіх інших постах, за винятком проспекту Науки, 37, де перевищень не спостерігалось;

– формальдегіду – у 2,4-3,0 рази – на вул. Скляренка, Бессарабській площі, проспектах Перемоги та Оболонському, бульварі  Гавела Вацлава; у 1,4-2,2 рази – на усіх інших постах міста, за винятком проспекту Науки, 37.

Всього на 16-ти стаціонарних постах обсерваторії  з 21  по 27 липня 2020 року було відібрано та проаналізовано 1614 проб атмосферного повітря.

Протягом минулого тижня рівень забруднення повітря міста дещо підвищувався до суботи 25 липня, а після проходження атмосферного фронту, випадіння опадів та деякого зниження температури повітря забруднення знизилось.

Враховуючи прогнози Українського гідрометцентру на найближчі дні метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

Нагадаємо, що у середині липня у Києві знов зафіксували високий рівень забруднення повітря. Весною цього року столиця знов потрапила в топ-10 міст світу з найбруднішим повітрям.

Читайте також:

Пити більше води та не виходити на вулицю зранку: МОЗ про забруднене повітря в Києві

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Кагарличчиною пройшов буревій, які повиривав дерева, поламав лінії електропередач, позривав дахи

Показати ще

У Києві зафіксували рідкісне атмосферне явище