У ЗМІ з’явилася інформація, що нібито на саміті “Великої двадцятки” одна з країн-посередниць передала Росії проєкт можливої “угоди” з Україною.

Про це пише ТСН з посиланням на “Українську правду”.

Журналісти не вказують, про країну-посередницю йдеться, але посилаються на джерела в американській розвідці.

За інформацією видання, Путіну запропонували пропозиції повернути окуповані території півдня та сходу нашої держави до України, включно з Донбасом. Питання Криму нібито було запропоновано винести “за дужки” і заморозити будь-які розмови про статус півострова на 7 років. Теж саме – зі вступом України до НАТО.

Одним із пунктів мало стати припинення ракетних обстрілів української критичної інфраструктури. Проте масовий ракетний обстріл РФ 15 листопада, у день саміту G20, засвідчив що росіяни не прийняли такі умови.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в ефірі загальнонаціонального телемарафону наголосив, що позиція України – незмінна. Президент Володимир Зеленський представив на саміті G20 свою формулу миру, яка складається з 10 пунктів. Зокрема, РФ повинна вивести свої війська з української території та заплатити репарації.

Про якісь інші угоди заступнику голови ОП нічого не відомо.

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков не підтвердив інформацію, що РФ отримала “проєкт мирної угоди” від держави-посередниці.

На відповідне запитання журналіста Пєсков відповів одним словом – “ні”. Інших коментарів прессекретар російського диктатора давати не став.