Про це повідомляє “Хрещатик.news” з посиланням на заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА, начальника управління адміністративних послуг КМДА, Юрія Тація.

На своїй сторінці у Facebook, заступник зазначив, що останнім часом до департаменту надходить багато запитань, щодо зміни адреси у документах через перейменування вулиць. І це не дивно, адже тільки станом на червень минулого року було змінено назви 219 вулиць, бульварів, провулків.

Закон України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців” передбачає реєстрацію зміни відомостей про місцеперебування юридичної особи, але яким чином це робили, роз’яснень немає.

“Закон не встановлює пакет документів, який подається для державної реєстрації змін у випадку перейменування вулиць. Ніяких офіційних роз’яснень з боку Державної реєстраційної служби України з цього питання немає. Тобто, на законодавчому рівні обов’язковості даної процедури не визначено. “, – написав Юрій Тацій

Отже, Законом не передбачена ні зміна місця прописки в паспорті, а ні зміна документації про право власності на нерухоме майно. Звісно, можна змінити адресу в документах за бажанням або ж під час продажу, успадкування або дарування майна.

Юрій Тацій зазначив, що отримати довідку про зміну назви вулиці можна в Департаменті архітектури та містобудування КМДА.

Нагадаємо, Картка буде не потрібна: е-квиток планують зробити віртуальним

Читайте також:

Адрес не називають: у Києві визначили лікарні, де прийматимуть людей з коронавірусом

Затримали чорних лісорубів, які знищували цінні породи дерев у Пущі-Водиці