У п’ятницю, 21 липня, президент Італії Серджо Маттарелле прийняв прохання прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі про відставку.

Зазначається, що Драгі передав президенту республіки відповідне прохання, повідомляє “Главред”.

“Президент Італії Серджо Маттарелла прийняв сьогодні прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі, який після доповіді про вчорашнє обговорення і голосування в Сенаті, знову заявив про свою відставку. Президент Республіки взяв це до уваги. Уряд залишається при владі для виконання поточних обов’язків”, – пише пресслужба канцелярії.

Як повідомляв Главред, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив про відставку, він пережив вотум недовіри в Сенаті, але майбутнє його уряду було поставлено під питання через бойкот голосування “Рухом 5 зірок”, ключовим союзником коаліції.

Президент Італії Серджіо Матарелла не прийняв відставку Драгі.

Глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо заявляв, що політична криза в Італії, спровокована можливою відставкою прем’єр-міністра Маріо Драгі, може не дозволити повноцінно допомагати Україні в її боротьбі проти російської агресії. Зокрема, мова йде про постачання необхідного озброєння.

За його словами, Драгі був одним з найактивніших західних лідерів, які виступали проти Путіна. Він, зокрема, одним з перших запропонував жорсткі санкції та заморожування валютних резервів Росії, а також підтримав кандидатуру України в ЄС. Відставка Драгі загрожує позбавити Україну військової підтримки Італії.