Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сьогодні оголосить про свою відставку з посади лідера консерваторів. При цьому він залишиться главою британського уряду до осені.

Про це повідомляє “Главред” з посиланням на ВВС.

“Як ми повідомляли, сьогодні Борис Джонсон піде з поста лідера консерваторів і залишиться прем’єр-міністром до осені. Сьогодні Джонсон публічно оголосить про свою відставку. Представник № 10 сказав: “Сьогодні прем’єр-міністр зробить заяву країні”, – зазначає видання.

“Цього літа відбудеться гонка за лідерство в консервативній партії, і новий прем’єр-міністр буде призначений на з’їзді партії торі в жовтні”, – йдеться у повідомленні.

Sky News також повідомляє, що Джонсон може піти з посади на тлі масових відставок членів уряду. На Даунінг-стріт готується заява про відставку прем’єр-міністра.

“Борис Джонсон йде у відставку. Представник глави уряду сказав: “Сьогодні прем’єр-міністр зробить заяву для країни”. Окремо прем’єр-міністр поговорив з головою Комітету 1922 року сером Гремом Брейді. Він сказав, що піде у відставку, і новий лідер Консервативної партії повинен бути призначений до моменту партійної конференції в жовтні, повідомило джерело на Даунінг-стріт”, – пише видання.