ООН і Туреччина погодили рух суден гуманітарним коридором на 31 жовтня. У понеділок з портів “Одеса”, “Чорноморськ” і “Південний” вийшли 12 суден з 355 тисячами тонн агропродукції в країни Африки, Азії та Європи.

Про це пише “Главред”.

Серед них – балкер Ikaria Angel з українською пшеницею для Ефіопії, що знаходиться на межі голоду. Це сьоме судно, зафрахтоване в рамках Всесвітньої продовольчої програми під егідою ООН.

Як повідомляє пресслужба Мінінфраструктури, представники ООН і Туреччини ведуть переговори з делегацією Росії та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації “зернової ініціативи”.

“Згідно з пропозицією Об’єднаного Координаційного центру (СКЦ) представники ООН і Туреччини передбачають роботу 10 інспекційних груп для перевірки 40 судів. Таку пропозицію було прийнято представниками України. Представники РФ були проінформовані”, – повідомили у пресслужбі.

Крім того, дозволений прохід в українські порти під завантаження 4 суднам, які напередодні пройшли інспекцію СКЦ за участю всіх сторін, включаючи представників Росії.

Як пишуть ЗМІ го посиланням на представника ООН, першому судну дозволено продовжити рух після відновлення інспецій в рамках “зернової угоди”.