Поліція Києва затримала іноземців, які продали чоловіку фальшиві монети на суму близько 1,5 мільйони гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва.

«У ході реалізації оперативної інформації та проведення розшукових заходів на вулиці Пушкінській працівники Шевченківського управління поліції затримали групу з чотирьох осіб: зловмисники підозрюються у скоєнні двох епізодів шахрайств на території столиці», – йдеться в повідомленні.

Начальник відділу поліції №4 Шевченківського управління поліції Ігор Падюк розповів, що співробітники карного розшуку затримали підозрюваних при спробі продажу начебто срібних монет на суму близько 1 000 000 гривень.

«Ми встановили, що наприкінці лютого до мешканця столиці, 1964 року народження, звернулись невідомі, котрі розповіли йому про те, що нібито знайшли старовинний скарб і запропонували купити антикварні монети з дорогоцінних металів. Вказана пропозиція зацікавила киянина, він оглянув монети та погодився їх придбати. Через декілька днів аферисти зустрілись з потенційним покупцем біля банківської установи, де він зберігав свої заощадження, зняв готівку та придбав товар. Однак, коли невдовзі потерпілий вирішив здати монети до кредитної установи, вони виявились фальшивими, а відтак він написав заяву до поліції», – повідомив Ігор Падюк.

В ході операції, яку розробили поліціанти, аферисти погодились повторно продати потерпілому чоловікові партію у кількості 1000 «срібних» монет. За аналогічною схемою, зловмисники зустрілись із «покупцем» біля банку, де за 1 000 000 гривень продали фальшиві монети.

«Ми затримали чотирьох осіб – уродженців іншої держави, які на початку року прибули на територію України на автомобілях та у різних містах шукали “жертв”. Вказані громадяни затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. У затриманих вилучили гроші та підроблений «товар», який направили на проведення експертизи», – розповів правоохоронець.

Зазначається, що столичні слідчі розслідують кримінальні провадження, розпочаті за ч. 3 та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів.

Злодіям загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, Поліція Київщини закликає повідомляти про порушення карантину: анонімність гарантується

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Покарання за прогулянки із дітьми – фейк: Нацполіція

Затримали зловмисників, які вивозили українських дівчат у сексрабство до Туреччини

Популярні новини зараз

Вулицю Богатирську на Оболоні готують до капремонту, вартість проєкту – ₴1,3 млрд

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

16-річний винахідник удосконалив "чоботи-павуки", що захищає ноги від вибуху "мін-пелюсток"

Показати ще