На Київщині прокуратура повідомила про підозру голові сільської ради та директору підприємства за фактом розтрати бюджетних коштів у сумі понад 220 000 гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

«За процесуального керівництва Кагарлицької місцевої прокуратури повідомлено по підозру голові однієї із сільських рад Миронівського району та директору підприємства підрядника за фактами розтрати бюджетних коштів на користь приватної юридичної особи у великих розмірах шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1ст. 366 КК України)». – повідомили в прокуратурі.

Слідчі встановили, що у 2018 році підозрювані підписали акти виконаних робіт, знаючи про те, що частина робіт з реконструкції у дитсадочку не виконані.

Внаслідок злочинної змови голови сільської ради та директора підприємства з місцевого бюджету сільської ради розтрачено на користь юридичної особи понад 220 тис грн.

В прокуратурі зазначили, що у разі доведення вини, підозрюваним загрожує ув`язнення від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, посадовців Київтеплоенерго підозрюють у розкраданні 1,7 млн гривень

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У організатора та виконавців схеми провели обшуки: розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту

Розкрадання коштів замість благоустрою струмка Віта: заступнику гендиректора Плесо загрожує до 12 років