Партія Олега Ляшка може пройти в наступний парламент. Таку думку висловив політичний експерт Петро Олещук на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Хрещатик.News.

Він вважає, що згідно даних соціологічної групи «Рейтинг», варто звернути увагу не лише на лідерів партійних перегонів, але й на партії, які є потенційно можуть потрапити у парламент.

За його словами, наразі лише 4 парламентські партії можуть розраховувати на тверде місце у новому парламенті: СН, ОПЗЖ, ЄС та Батьківщина. При цьому, рейтинги закріплюють повне декласування іншої парламентської партії – «Голосу», що з 2,5 відсотками не може і мріяти про парламент.

«А як же політичні сили, що ще нещодавно були у Верховній Раді, а тепер не представлені у парламенті? Як складається доля їхньої політичної підтримки? Серед цих політичних сил найкращі позиції має сила Олега Ляшка. Вони демонструють непогану динаміку, зберігши підтримку у 4%, а, отже і електорат»,- коментує політичний експерт.

Петро Олещук вважає, що подібна електоральна база дозволяє більше, ніж обґрунтовано розраховувати на успішну участь у наступних парламентських виборах. Принаймні, відстань до подолання 5% бар’єру – невелика. За умови вдалої передвиборчої кампанії здолати її цілком реально.

Очевидно, що з усіх партій, які втратили місце у Верховній Раді, партія Ляшка адаптувалася до нових умов найкраще і, схоже на те, що готується до «реваншу».

«Гірша ситуація в Опоблоку, що продовжує втрачати позиції. Якщо на виборах їх підтримали більше 3% виборців, то тепер вони ледь сягають 2. Схоже, ОПЗЖ продовжує «відгризати» їхній електорат», – додає політолог.

Фото: Соціологічна група Рейтинг

Він зазначає, що позиції «Самопомочі» дещо покращилися, але коли рейтинг – трохи більше відсотка, та навряд чи це «покращення» дає підстави для оптимізму. Ну і геть зник з радарів переможець парламентських виборів 2014 року – «Народний фронт», про який уже забули всі.

«Непотрапляння до парламенту відобразилося на партіях по-різному. Дехто, як Радикальна партія, зберіг позиції і готується до «реконкісти», дехто (як Опоблок) – потроху втрачає підтримку, а інші (як Самопоміч) животіє на межі похибки, дехто (як Нарфронт) – взагалі зник», – резюмує політичний експерт Петро Олещук.

Нагадаємо, Олег Ляшко замурував вхід до ресторану Миколи Тищенка, який працював попри карантин.

Долучайтесь до нашого телеграм каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Пристрасті за Велюром: Ляшко поставив на місце Березу та звинуватив в роботі на Тищенка

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

У ТЦК підтвердили, що вони разом з поліцією отримали наказ перевіряти чоловіків на блокпостах Київщини

Показати ще

Рейтинг майбутніх мерів, який очолив Тищенко, є фейком: соціологи