Дарницький суд засудив до 8 років в’язниці Юрія Крисіна. Вирок ухвалили за звинуваченням щодо викрадення та катування активіста під час Євромайдану в 2014 році.

Про це повідомляє “24 канал”.

Мовиться й про напад на журналіста газети Вести В’ячеслава Веремія. Про це повідомила прокурорка Офісу генпрокурора Юлія Малашич.

Юлія Малашич була прокуроркою Офісу генпрокурора, яка представляла сторону звинувачення в суді.

“Крисін – 8 років”, – написала вона.

Крисін фігурує в кількох кримінальних справах. Зокрема відомо, що саме “тітушки” Крисіна брали активну участь у викраденнях і катуваннях майданівців. У той час сам він був на Мальдівах.

У коментарі “Суспільному” адвокат постраждалих Павло Дикань заявив, що вважає вирок Крисіну дуже “справедливим”.

“Фактично, Крисін був організатором цих дій і координатором, які відбувалися з 21 на 22 січня за участю київських тітушок, оплоту і всіх інших. І незважаючи на те, що він у цей час знаходився на Мальдівах, фактично, суд встановив що за його вказівками відбувалися ці дії в тому числі викрадення мого потерпілого (Владислава Іваненка )”, – розповів Дикань.

Він додав, що це складна справа, але суд розібрався. Мовиться про січень 2014 року – біля станції метро Петрівка “тітушки” викрали Владислава Іваненка, вивезли його в лісосмугу та катували. Ба більше, вони вимагали під відеозапис розповісти певну інформацію.