Президент України Володимир Зеленський сьогодні зустрівся з президентом Литви Гітанасом Науседою. Під час візити до Польщі чоловіки обговорили економічну та інвестиційну співпрацю.

Зеленський запросив Науседі відвідати інвестиційний форум в Маріуполі та запропонував взяти участь у процесі відновлення Донбасу, повідомляють на сайті глави держави.

Також цього дня Володимир Зеленський поспілкувався з прем’єр-міністром Королівства Бельгія Шарлем Мішелем. Він подякував бельгійцю за допомогу держави у реабілітації ветеранів війни на Донбасі.

Шарль Мішель позитивно оцінив відновлення переговорів щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України в рамках Нормандського формату. Підтримав прагнення української влади активізувати боротьбу з корупцією.

“Ми справді впроваджуватимемо реформи. Ми обрали європейський шлях. Ми впевнені, що з вашою допомогою, із залученням інвестицій і фахівців досягнемо успіху”, – зазначив Володимир Зеленський.

Зустрічі представників держав відбувалася у межах меморіальних заходів до 80 роковин початку Другої світової війни, що проходять у польській столиці Варшаві. Зеленський приїхав в переддень. Уже зустрівся з президентами Польщі Анджеєм Дудою, Грузії Саломе Зурабішвілі та польськими політиками Станіславом Карчевським і Матеушем Моравецьким. У планах Зеленського спілкування із представниками бізнесу та українськими студентами у Польщі.

1 вересня 80 років тому почалась Друга світова війна. ЇЇ називають найкривавішою та наймасштабнішою в історії людства. Того дня на територію Польщі увійшло близько 1,5 млн німецьких солдат. Вторгнення відбувалося вздовж майже усього польського кордону за активної підтримки авіації та артилерії