Будинки в нових житлових кварталах у селі Софіївська Борщагівка під Києвом заважають заходу літаків на посадку в аеропорт  ім. Сікорського. Про це розповів голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський, інформує Інтерфакс-Україна.

«За Окружною дорогою пролягає Софіївська Борщагівка. Ось там побудували квартали з  порушеннями екологічних норм і шуму, і по висотності», – сказав Костржевський.

Голова ради директорів додав, що кожна будівля розташована в зоні заходження літака на посадку і є висотною перешкодою. «Прокуратура повинна розбиратися з цими забудовниками. Люди купили квартири в будинках, які доведеться знести. Принаймні, кілька поверхів, щоб це не призвело до якого-небудь інциденту», – додав Костржевський.

Він нагадав, що аеропорту «Київ» 96 років і обмеження щодо забудови поруч з ним, а також по висоті і шуму були завжди. Але забудовники намагалися незаконно отримувати дозвіл на будівництво.

«Будували будинки, продавали їх людям і потім розчинялися в тумані. А люди залишалися наодинці з тією проблемою, яка є. Так, вони купили квартиру в будинку, над яким літають літаки. Але це не літаки почали літати над будинком, це будинок побудували в тій зоні, де літають літаки», – зазначив Костржевський.

Нагадаємо, аеропорт  «Київ» подовжить злітно-посадкову смугу.

Читайте також:

Аеропорт Київ приєднався до #tetrischallenge

В аеропорту Бориспіль вилучили 60 кг бурштину

Кіно не буде: КМДА вважає кінотеатр Київ непридатним для кінопоказів