Міжнародний аеропорт “Київ” ім. Ігоря Сікорського (Жуляни) має намір подовжити злітно-посадкову смугу (ЗПС) і поліпшити характеристики систем заходу на посадку, повідомив голова ради директорів аеропорту Денис Костржевський. Про це інформує Інтерфакс-Україна.

“Аеропорт “Київ” має злітно-посадкову смугу довжиною 2,350 тис. м. Він розташований у центральній частині міста. Відповідно, його системи заходу на посадку дають змогу сідати повітряним судам і злітати за певних погодних умовах. Для отримання можливості обслуговувати повітряні судна в будь-яких погодних умовах і обслуговувати повітряні судна більшого розміру аеропорту “Київ” необхідно підвищити категорію аеродрому”, – сказав Денис Костржевський.

Костржевський також зазначив, що вже розроблено п’ять різних варіантів майстер-плану реконструкції аеродрому. Кожен із варіантів має на увазі подовження ЗПС на 550 м, поліпшення характеристик систем заходу на посадку (світлосигнальне і радіонавігаційне обладнання). Орієнтовна вартість цих робіт коливається від EUR80 до EUR100 млн.

“Місту потрібно вирішити два завдання. Перше – виділення земельних ділянок, друге – або виділення, або залучення грошей. Залучати гроші можна по-різному: можна взяти кредит, можна оголосити конкурс на передання в концесію. Якщо місто ухвалить рішення про передання в концесію, то, безумовно, “Майстер-Авіа” – компанія, що оперує аеропортом, – буде в цьому конкурсі брати участь”, – сказав голова ради директорів аеропорту.

Нагадаємо, В нічний час з аеропорту Бориспіль до Києва курсуватиме додатковий поїзд

Читайте також:

У Києві знов замінували аеропорт Сікорського: рейси відкладені

Аеропорт “Київ” приєднався до #tetrischallenge