У київській адміністрації заявили, що будівлю кінотеатру “Київ” не можна використовувати для демонстрації фільмів. Про це повідомляє пресслужба КМДА, посилаючись на висновки Науково-дослідного інституту інноваційного будівництва Української академії наук.

Аналіз стану будівлі був проведений на замовлення чинного орендаря кінотеатру – ТОВ Синема-Сіті.  Виявилось, що у кінотеатрі відсутня система димовидалення, мовного оповіщення про пожежу, не працює автоматична система протипожежного захисту та сигналізації, евакуаційні виходи не відповідають нормам.

«Як показало обстеження кінотеатру «Київ», його приміщення нищівно експлуатувалось роками, сюди не вкладалось жодної копійки, а відвідувачі щодня опинялись у небезпеці. Дах у жахливому стані, пліснява на стелі, пожежні виходи замуровані, а у підвалі руйнуються опорні конструкції», – розповідає директор КП «Київкінофільм» Денис Хомич.

В КМДА розповідають, що колишній орендар (Культурний центр “Кінотеатр “Київ”) не допускав до будівлі представників міських служб і звинуватив чинного орендаря ТОВ Синема-Сіті у рейдерскому захваті.

Наразі КМДА шукає можливості для реконструкції столичного кінотеатру.

Кінотеатр “Київ”, побудований у псевдоантичному стилі, відкрився 23 листопада 1952 року. За всі роки існування його відремонтували лише один раз, до 50-річного ювілею  – у 2002 році.

Нагадаємо, кінотеатр «Братислава» реконструюють за майже 100 млн гривень.

Читайте також:

Як зводять міст біля кінотеатру Лейпциг та шляхопровід на Борщагівці (фото)

Кінотеатр Жовтень дарує білети за книгу