Адміністрація кінотеатру “Київ”, що розташований у центрі столиці, повідомляє про спробу захоплення будівлі невідомими людьми.

Про це розповіла менеджерка з дистрибуції Довженко-Центру Альона Пензій, повідомляє theБабель.

“Бачу людей в якійсь воєнізованій формі, вони не представляються, хто вони. В адміністрації сказали, що намагались зайти в будівлю, виламували двері”.

В кінотеатр вже виїхали патрулі поліції.

У КМДА повідомили, що в кінотеатрі відбувається інвентаризація “з метою уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади міста Києва”.

“Впродовж квітня-травня 2019 року колишній орендодавець ТОВ “Культурний центр “Кінотеатр “Київ” незаконно чинив перешкоди в доступі до приміщення комунального майна будівлі кінотеатру “Київ” комісії в складі працівників КП “Київкінофільм” і Департаменту комунальної власності Києва задля обстеження”, повідомили в адімінстрації.

“Ламають замки в наших кабінетах, в бухгалтерії вже зламали”, розповіла заступниця директора кінотеатру Ірина Шинкаренко.

Інвентаризацію, за її словами, проводили у вересні минулого року та Ірина Шинкаренко каже, що комунального майна там майже не залишилось воно в дуже поганому стані. І додала, що разом з людьми у формі є представники “Сінема-Центру” нового орендодавця кінотеатру.

Кінотеатр “Київ” почали будувати ще до війни, але для глядачів його відкрили лише 23 листопада 1952 року. Будівля “Києва” на той час була унікальною. Вона було схожа на античний храм, прикрашений колонами і національним орнаментом. Всередині – звуковбирна штукатурка. За свою історію кінотеатр бачив лише одну реконструкцію. Завершили її на початку двотисячних, через кілька місяців після 50-річного ювілею.