Протягом тижня спеціалісти Охматдиту разом з французькими професорами рятували життя дітей. Разом вони провели 7 операцій в київській лікарні.

Зокрема щелепно-лицеві та краніофаціальні операції, що допомагають пацієнтам із важкими патологіями обличчя і черепа. Однією з таких операцій була повторна операція хлопчику Тимуру, 4-річному пацієнту з синдромом Аперта, якому в березні вперше в Україні в Охматдиті лікарні було проведено надскладну операцію методом лобно-лицевого висування моноблоком. Цього разу видаляли дистрактори. Дитину виписують додому.

«Подібні операції необхідно виконувати поетапно. Перший етап ми здійснили у березні, а тепер провели другий етап з видалення дистракторів. Десь у віці восьми років хлопчику знадобиться чергова операція. Такі патології потребують кількох втручань впродовж життя, поки росте череп і дитина», — зазначає професор Роман Хонсарі.

Серед інших пацієнтів була восьмимісячна Стефанія, якій провели операцію з усунення вродженої вади — розщелини губи. Крім того, було проведено надскладну краніофаціальну операцію дівчинці, яка потребувала пластики черепа й обличчя.

Також професори провели ряд навчальних лекцій та майстер-класи.

Завдяки медичному партнерству Охматдит має змогу співпрацювати з іноземними лікарями та проводити унікальні операції, що дозволяє обмінюватися знаннями та досвідом.

Під час нещодавньої конференції з міжнародного медичного партнерства НДСЛ «Охматдит» підписав ще один меморандум — з дитячою лікарнею Франції (Париж) Necker-Enfants Malades Hospital.

Хрещатик також писав: У Києві хірурги "Охматдиту" провели операцію зі збільшення об'єму грудної клітки

«Розвиток міжнародного медичного партнерства дуже важливий для нас. За останні два роки ми підписали численні меморандуми з міжнародними клініками, що сприяє підвищенню якості медичних послуг в Україні. Ми вдячні нашим іноземним гостям за їх підтримку та готовність обмінюватись досвідом», — зазначає генеральний директор НДСЛ «Охматдит» Володимир Жовнір.

Олег Голубченко — щелепно-лицевий хірург Охматдиту додає: «Співпраця з такими висококваліфікованими фахівцями, як професори Хонсарі та Корр, є важливим кроком у розвитку української медицини. Ми завчасно підібрали складні та унікальні випадки для спільних операцій. Впевнений, що об’єднання знань, навичок та досвіду допомагає покращити якість життя наших пацієнтів».

Фото 1 из 5.
Фото 2 из 5.
Фото 3 из 5.
Фото 4 из 5.
Фото 5 из 5.

Іноземні колеги високо оцінили професіоналізм українських лікарів та вже планують свої наступні візити для сумісної роботи. Міжнародна медична співпраця дозволяє відкривати нові горизонти в лікуванні складних випадків та покращувати якість життя наших дітей.

  • Roman H. Khonsari (Роман Хонсарі) — черепно-щелепно-лицевий і реконструктивний хірург французької дитячої клініки Парижу Necker-Infants Malades (Hôpital Necker-Enfants malades), професор медичного факультету Паризького університету.
  • Pierre Corre (Пʼєр Корр) — професор відділення щелепно-лицевої хірургії та стоматології Нантського університету Centre Hospitalier Universitaire de Nantes (Франція). Краніофаціальний хірург, фахівець з розщілин губи і піднебіння, ортогнатичний хірург.

Раніше Хрещатик писав: У столичному Охматдиті врятували 9-річного Микиту, видаливши рідкісну пухлину на щоці

Популярні новини зараз

У Київраді прийняли рішення щодо компенсації за альтернативні джерела енергії

ДБР завершило розслідування справи воєнкомів у Києві, які створили схему "ухилення від мобілізації"

У Вишневому загинув чоловік - застряг в ліфті під час відключень, почав вилізати сам, однак звалився в шахту

У Києві затримали столичного блогера, якого пов'язують з Тищенком, зв'язках з рф та образі військових

Показати ще